Home Nyheder Kæmpe forlystelsespark ved Paris

Kæmpe forlystelsespark ved Paris

0
SHARE

europacityMed en investering på 23 milliarder kroner vil den kinesiske multimilliardær Wang Jianlin lave den største private enkeltinvestering i Europa nogensinde, skriver Finans.dk.

Projektet har navnen EuropaCity og skal rumme en kæmpestor forlystelsespark, butikker, konferencelokaler og en showscene, som tilsammen vil fylde over 800.000 kvadratmeter. Det hele placeret i forstaden til Paris, Triangle de Gonesse.

I forvejen ejer den rige kineser verdens største biografkæde, verdens største sportsvirksomhed og som en detalje 20% af den spanske fodboldklub Atletico Madrid.

”Vi har ønsket at etablere os i Frankrig og især i Paris, som jeg fortalte den franske præsident under hans besøg i Kina i november. EuropaCity giver os mulighed for at nå dette mål, og vi er glade for at samarbejde med en berømt fransk interessent i at udvikle det innovative projekt. Det er vores vigtigste projekt uden for Kina”, siger Wang Jianlin ifølge Finans.dk.

Wang Jianlin anslås at være god for 181 milliarder kroner, og er den 22. rigeste på kloden. EuropaCity skal slå dørene op for gæster i 2024, og ifølge avisen.dk er der et dansk islæt i projektet, da det er arkitekt-virksomheden Bjarke Ingels Group, der er engageret til opgaven.