Home Nyheder Københavns Lufthavn satser milliarder

Københavns Lufthavn satser milliarder

1
SHARE

Københavns Lufthavn står over for de største investeringer siden etableringen af terminal 3 i slutningen af 1990’erne. Lufthavnen vil i år bruge en mia. kr. på moderniseringer og nye faciliteter.

 

Investeringerne sker, netop som luftfarten er i krise efter høje oliepriser, økonomisk opbremsning og færre penge til forbrug.

 

Trods den usikre fremtid gennemfører Københavns Lufthavn de planlagte investeringer. Der er ikke tale om store og enkeltstående projekter, men om forbedringer på en række områder.

 

Der investeres i nye check in, så endnu flere passagerer selv kan checke ind, når de skal på rejse. Gates og standpladser udvides og moderniseres, ligesom der bliver bedre bagagefaciliteter. I år er der hidtil brugt 441 mio. kr., som bl.a. er gået til bedre bagagesortering, ny ankomstetage og en udvidelse af shoppingcentret.

 

Københavns Lufthavn har i de seneste år tabt markedsandele til de øvrige lufthavne i Skandinavien, og den udvikling fortsatte i første halvår. I Oslo Gardermoen steg trafikken med 7 pct., mens Arlanda ved Stockholm havde en vækst i trafikken på 6 pct. i samme periode.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

1 COMMENT

  1. Hvis CPHs ejere tror, at fine, nye pulte og _endnu_ flere butikker i det nuværende shopping-inferno får passagererne til at blive glader, har de nok en skuffelse på vej. Passagererne vil have en effektiv lufthavnsfacilitet med pålidelig bagagehåndtering OG anstændig bemanding i paskontrollen. Alt andet er glasur på kagen. At presse samtlige passagerer (på nær fast track’erne) ind igennem den store “tax-free” butik (med knapt så tax-free priser, er decideret uanstændigt overfor de forretningsrejsende.

Comments are closed.