Home Nyheder Justering af Rejsegarantifonden

Justering af Rejsegarantifonden

2
SHARE

Et nyt lovforslag skal ændre rejsegarantifondsloven, så forbrugerbeskyttelsen tilpasses den digitale udvikling på rejsemarkedet.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har fremsat et forslag i Folketinget. Det skal ændre loven om rejsegarantifonden, så den i højere grad passer til de måder, vi i dag rejser på. Frem for kun at dække pakkerejser, skal rejsegarantien også dække ’sammensatte rejser’.

Brian Mikkelsen: “Rejsegarantifonden blev oprettet i en tid, hvor man typisk gik hen til sit lokale rejsebureau og bestilte en færdig pakkerejse, når man skulle på ferie. Tiderne har ændret sig. I dag sammensætter vi i højere grad selv vores rejser på internettet, så vi først køber en flybillet og i samme forbindelse bestiller et hotelophold. Beskyttelsen af forbrugerne skal følge med. Derfor gøres rejsegarantifondsloven mere tidssvarende.”

De nye regler introducerer en rejsetype kaldet ’sammensatte rejsearrangementer’. Som ved en pakkerejse består et sammensat rejsearrangement af mindst to forskellige rejseydelser, der købes med henblik på den samme rejse. Det kan være fly og hotel. Pakkerejsen kendetegnes ved, at det er én erhvervsdrivende, der leverer hele pakken. Et sammensat rejsearrangement kendetegnes ved, at der indgås særskilte aftaler med forskellige leverandører af rejseydelserne.

Rejsegarantifonden dækker forbrugere, der har købt en pakkerejse eller et sammensat rejsearrangement af en registreret rejseudbyder. I tilfælde af rejseudbyderens konkurs, vil Rejsegarantifonden bl.a. kunne hente den rejsende hjem, hvis forbrugeren er ude og rejse, når konkursen indtræder.

Lovforslaget implementerer det nye pakkerejsedirektiv og ændringerne har derfor karakter af fælleseuropæiske regler.
Lovforslaget skal træde i kraft den 1. juli 2018.

2 COMMENTS

  1. Så har rejsebureauerne snart ikke nogen argumenter for at købe rejsen hos os. Skal rejsebureauerne så stadig indberette til Rejsegarantifonden og hvem skal?

Comments are closed.