Home Nyheder JAL indgiver konkursbegæring

JAL indgiver konkursbegæring

0
SHARE

Enterprise Turnaround Initiative Corp. – ETIC – som støttes af den japanske regering, har besluttet sig for at støtte genopbygningen af selskabet, som skal ske gennem kapitalindskud fra ETIC og gennem reduktion af både ruter og personale.

 

Flyselskabet reducerer sin egenkapital til nul og beder om støtte i størrelsesordenen 42 milliarder kroner, mens omkostningerne skæres ned gennem afskedigelse af 15.700 medarbejdere. 

 

JALs president Haruka Nishimatsu har trukket sig tilbage og opfordrer andre chefer til at gøre det samme ’for at vise, at de påtager sig et ansvar for den situation, selskabet er havnet i’. En ny ledelse vil blive udpeget i starten af februar.

 

Den nye struktur vil omfatte et skift fra store fly med lav belægning til mindre fly og regionale jetfly, samt en omfattende omstrukturering af hele rutenettet. Der bliver ’tilpasning’ af personalet både i administration, kabiner, cockpits, teknik og jordpersonale.

 

Selskabets samlede gæld er midlertidigt opgjort til godt 130 milliarder kroner på basis af regnskabet ved udgangen af september 2009.

 

Den japanske regering har tre gange i de seneste 10 år ydet milliardstøtte til det store japanske flyselskab.

Skrevet af Flemming Juul