Home Nyheder JAL får ny topchef

JAL får ny topchef

0
SHARE

Det ventes at Japan Air Lines vil indgive begæring om betalingsstandsning og den tilhørende beskyttelse i løbet af næste uge som led i en omfattende omstrukturering med det formål at nedbringe selskabets gæld, reducere arbejdsstyrken med 13.000 stillinger og nedlæggelse af op mod 25 underskudsgivende flyruter.

 

Med en gæld på ikke mindre end US$ 16 milliarder er der tale om den sjettestørste konkurs i Japans historie.

 

Kazuo Inamori erstatter Haruka Nishimatsu, som har tilbudt at træde tilbage i forbindelse med omstruktureringen, der ledes af en regeringsstyret fond.

 

Analytikere er enige om, at Inamori er den rette til at stå i spidsen for JAL, som har brug for en respekteret leder i den nuværende situation. Han har flere gange stået i spidsen for succesfulde turnarounds i Japan.

 

Indtil videre har den japanske regering valgt at yde økonomisk støtte til flyselskabet, men udsigten til konkurs har alligevel onsdag fået JALs aktier til at falde med de maksimalt tilladte 30 Yen til 7 Yen, hvilket reducerer markedsværdien af Asiens største flyselskab til US$ 208 millioner, hvilket er mindre end prisen på en Boeing 747-800.

 

Skrevet af Flemming Juul