Home Nyheder Jaget SAS-chefs identitet afsløret

Jaget SAS-chefs identitet afsløret

0
SHARE

Jan Lillieborg kom til SAS Cargo som Vice President med ansvar for markedsføring og globalt salg i september 2000. Han forlod virksomheden som en direkte konsekvens af kartelsagen, og er i dag i ledelsen for cargo-virksomheden GreenCargo.

 

I SAS Cargo var Lillieborg nærmeste chef for selskabets amerikanske salgsdirektør, Timothy Pfeil, der sidste år tilstod sin medvirken i kartel-sagen, og modtog en dom på seks måneders fængsel.

 

Jan Lillieborg har i over et år haft sigtelse hængende over hovedet, rejst af det amerikanske Justitsministerium, Department of Justice. Det er denne sigtelse, der nu er mundet ud i en decideret anklage, og en efterlysning via Interpol. Her er den tidligere SAS-chef efterlyst med en såkaldt ”red notice”. Det fremgår af det juridiske website Global Competition Review.

 

SAS vedtog sidste sommer en såkaldt ”plea agreement” – en tilståelse – i United States District Court, District of Columbia. Som et led i denne tilståelse har SAS opnået, at der ikke kan rejses sigtelser for kriminelle forhold mod nogen nuværende eller tidligere ansatte i SAS i sagen. Undtaget herfra er dog netop Timothy Pfeil, der tilstod sin medvirken, samt Jan Lillieborg. Undtagelsen omfatter også de tidligere administrerende direktører i SAS Cargo, Peter Grønlund og Kenneth Marx.

 

Peter Grønlund forlod SAS i 2004 for at tiltræde jobbet som direktør i rederiet Scandlines. Grønlund afviser overfor Stand By, at han er sigtet i sagen.

 

Kenneth Marx blev for ganske nylig blev afløst på posten som administrerende direktør i SAS Cargo af Leif Rasmussen. Det har ikke været muligt at træffe Marx for en kommentar.

Skrevet af Christian Peschardt og Klaus Givskov