Home Nyheder Ishotellet lever videre

Ishotellet lever videre

0
SHARE

Nu åbner hotellet for sommeren og det med bl a Absolut Icebar Jukkasjärvi. Man møder et kunstprojekt og får en drink ’in the rocks’ serveret i fem minusgrader. Temaet for baren bliver naturligvis ’Sommer’.

 

Isbaren er iskunstnernes frie fortolkning aa sommeren oversat til is og sne. Her er værker som ’Pigen med blomsten’ og ’Sommersol’ skabt af iskunstneren Lena Kriström, samt ’Sommerelv’ af Mats Indseth og ’Sommariform’ af Sofie Ruotsalinen.

 

”Det er glædeligt at vi nu kan vise sne- og iskunst også om sommeren. Det giver en følelse af det store kunstprojekt som Ishotellet er om vinteren”, siger Lena Kriström, iskunstner på Ishotellet.

 

I entréen får gæsten en varm kappe og vanter. Herefter er det blot at prøve nogle af drinksene serveret ’in the rocks’ og slå sig ned i en af is-lænestolene.  Rundt omkring findes kunstværkerne og tusinder af tons sne og ægte Torneelvs-is. Også en iskrystalkrone fra vintersæsonens Ishotel har overlevet i en hvælving, der er opført af ’snis’, en perfekt blanding af sne og is.

Skrevet af Flemming Juul