Home Nyheder Isbjørn angreb turister

Isbjørn angreb turister

0
SHARE

Skilt_isbjørnSolformørkelsesturister på Svalbard er ikke forberedte på den barske natur. En tjekkisk turist blev kvæstet, da en isbjørn gik til angreb mod en gruppe campister.

”Manden fik skader i ansigtet og på sin ene arm, mens bjørnen senere blev skudt”, fortæller politiinspektør Sidsel Svarstad til AFP.

Flere tusinde turister er valfartet til Svalbard for at opleve den totale solformørkelse i dag. Den norske øgruppe har et rigt dyreliv og tusinder af isbjørne, men mange af de turister, som nu besøger Svalbard, er slet ikke forberedte på farerne i naturen.

”De, der kommer til Longyearbyen nu er her ikke primært for at besøge Svalbard og Arktis. Andre turister, som kommer hertil, er for langt de flestes vedkommende vel forberedte”, siger turistchef Ronny Brunvoll.

Myndighederne på Svalbard advarer besøgende mod at begive sig ud i den fri natur på egen hånd. Det går ganske enkelt ikke at opføre sig som en almindelig campingturist, advarer man ifølge travelreport.se.

”De, som absolut vil ud i naturen skal sørge for at have den rette udrustning og ikke mindst isbjørnesikring, GPS og helst en nødsender”, säger Ronny Brunvoll till NTB.

”Isbjørnesikring” betyder, at man bør være bevæbnet med gevær og knaldpatroner, som kan skræmme isbjørnene bort.