Home Nyheder International turisme vokser med 4,6%

International turisme vokser med 4,6%

0
SHARE

Paris turisterAntallet af internationale turistankomster steg i første halvår 2014 med 4,6% ifølge de seneste opgørelser fra  UNWTO World Tourism Barometer.

Destinationer verden over havde 517 millioner internationale turister mellem januar og juni, 22 millioner flere end i samme periode for et år siden.

Den regionale vækst var stærkest i Amerika med +6% fulgt af Asien og stillehavsområdet med +5% ligesom Europa. Underregionerne Sydasien og Nordeuropa klarede sig bedst med +8%, mens Nordøstlige Asien og Sydeuropa øgede med +7%.

UNWTO generalsekretær Taleb Rifai: “Trods politiske og økonomiske udfordringer er antallet af internationale turister steget med omkring 5% årligt siden 2010, en trend, der smitter af på økonomisk vækst, øget eksport og øget beskæftigelse”.

Turisternes stigende forbrug på rejser fortsætter i 2014. Her ligger Italien og Australien i toppen med henholdsvis +8 og +7 procent, fulgt af USA med +5% og Frankrig og Canada med hver +3%.

Efterspørgslen fra vækstmarkederne er fortsat stærk, om end væksten er knap så udpræget som for et år siden. Kinas udgifter til udenrigsturisme steg med 16% i første halvdel af 2014 mod 26% i hele 2013, mens Ruslands udgifter til udenlandsturisme steg med 4% i første halvår 2014 mod 25% sidste år.