Home Nyheder Ikke så ringe endda

Ikke så ringe endda

0
SHARE

Midt på formiddagen var SAS-aktien steget med 4,5% efter morgenens offentliggørelse af kvartalsregnskabet, som også rummede en forstærket sparekur for selskabet, skriver epn.dk.

 

Efter de første meldinger i skandinavisk presse og TV, som har fokuseret på det store underskud og flere opsigelser for at spare, konstaterer Jyske Banks aktieanalyse i en kommentar, at halvårsregnskabets betydelige underskud er mindre end forventet, og analytikerne lægger vægt på, at SAS sætter gang i yderligere besparelser.

 

Regnskabet viser også, at selskabets omsætning i andet kvartal er 3-4% bedre end forventningerne, mens nettoresultatet på minus 441 mio. svenske kroner  er mindre end forudsagt, idet Jyska Bank havde ventet et

tab på 661 mio svenske kroner mens analytikerne i gennemsnit ventede et minus på 541 mio.

 

Hertil kommer, at SAS fortsætter med vækst i passagertallet. Her var stigningen 5,2% i andet kvartal, da passagertallet nåede op på 11,6 millioner.

 

Også internationalt betragtes SAS-resultatet relativt positivt, idet det sammenholdes med halvårsregnskaber fra andre hårdt pressede flyselskaber. Her lægges der hos for eksempel Reuters vægt på, at resultatet var bedre end ventet, og at den væsentligste årsag er den samme, som hos flertallet af flyselskaberne, nemlig den voldsomt høje brændstofpris.

 

Samtidig nævnes, at SAS modarbejder krisen gennem yderligere kapacitetsreduktion på syv fly, mens datterselskabet Spanair sætter 15 fly på jorden og ligeledes reducerer medarbejderstaben.

 

Skrevet af Flemming Juul