Home Nyheder IC4 forsinker DSBs kontraktforhandling

IC4 forsinker DSBs kontraktforhandling

0
SHARE

IC4_værkstedDSB’s kontrakt med staten udløber til nytår, og forhandlinger om en ny kontrakt skulle være indledt, men det er endnu ikke sket på grund af IC4-skandalen.

Efter 10 år med IC4-problemer er de miserable tog nu med til at forsinke forhandlingerne mellem trafikselskabet og dets ejer om rammerne for de næste mange år, på grund af usikkerhed om deres driftssikkerhed.

Ifølge Ritzau er det usikkerheden om IC4’s fremtid, der afholder transportminister Magnus Heunicke fra at indkalde til forhandlinger. Skæbnen for togene menes ifølge Ritzau af ministeriet at have stor betydning for økonomien i den kommende kontrakt, da IC4 og IC2 trods problemer er værdisat til 4,6 milliarder kroner.

DSB er ved at få undersøgt, om det kan betale sig at arbejde videre med de fejlfyldte tog og lillebroder IC2. Det sker gennem en ekstern undersøgelse, som ventes færdig i år, men det er uvist, om ministeriet vil vente til december på en afklaring, før forhandlingerne indledes, skriver avisen.dk.

I dag er Magnus Heunicke i samråd indkaldt af transportordførerne fra Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Her skal han redegøre for forsinkelsen af kontraktforhandlingerne.