Home Nyheder Iberia i dyb økonomisk krise

Iberia i dyb økonomisk krise

1
SHARE

iberiaDet nationale spanske flyselskab har vist sig at være underskudsgivende på alle markeder – herunder også på langdistanceflyvningerne, og nu beskrives selskabets problemer som ’kritiske’ af moderselskabet IAG.

Sidste års sparerunde, som resulterede i nedlæggelse af mere end 3.000 stillinger, var blot en begyndelse, lyder det fra IAG-chef Willie Walsh i en tale til aktionærerne.

“Det er vigtigt, at alle i selskabet forstår, at de må bære ofre for at redde Iberia”, sagde han som svar på fagforeningernes protester mod afskedigelser og lønnedsættelser.

De reducerede lønninger var et modtræk mod pris-konkurrencen fra Iberias rivaler, som for eksempel easyJet og Ryanair. Det resulterede i to fem-dages strejker i februar og marts, hvilket medførte milliontab for selskabet og tusinder af flyaflysninger.

Yderligere strejkeplaner blev afværget gennem indsats fra en regeringsudpeget mæglingsmand, men piloternes fagforening Sepla var uenig og fører nu en retssag mod Iberia på grund af de påtvungne fyringer og lønnedsættelser.

1 COMMENT

  1. tjae de kan jo såmænd blot strejse derudaf og lade firmaet gå konkurs- så kan de komme af med deres arb.plads. så kan der laves et nyt selskab hvor service er i top, personalet taler sprog, groundstaff kender til havde de laver osv osv.

Comments are closed.