Home Nyheder Hurtigere dansk visum til erhvervsfolk

Hurtigere dansk visum til erhvervsfolk

0
SHARE

J1visaRegeringen lover, at det blot skal vare tre dage for udenlandske forretningsfolk at få visum til Danmark.

”Særligt i disse finanskrisetider er det vigtigt, at vi står stærkt med hensyn til at tiltrække handel, investeringer og turisme – og dermed arbejdspladser”, siger justitsminister Morten Bødskov.

Via en ny dansk ordning, ’Red Carpet’ – Rød Løber – bliver virksomheder og organisationer tilbudt klare fordele, når de søger dansk visum. Når virksomheden er godkendt af en dansk ambassade, får de ansatte positiv særbehandling. Dokumentationskrav bliver nedsat, sagsbehandlingstiden falder til tre dage, og ansøgeren behøver ikke møde personligt op på ambassaden, men kan få et visum, med ret til flere indrejser og med længere gyldighed end i dag, skriver business.dk.

Dansk Erhverv er glad for ændringerne: ”Vi vurderer, at initiativerne får positiv effekt på antallet af forretningsfolk og turister til Danmark”, siger Mette Feifer, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

Hos partiet Venstre ser man i dag positivt på, at visumpraksis bliver lempeligere for forretningsrejsende: ”Vi hilser det kun velkomment, hvis der laves fornuftige tilpasninger, som gør, at forretningsfolk, som skal besigtige produkter eller underskrive kontrakter, hurtigt og effektivt kan komme ind. Det kan formentlig understøtte danske virksomheders internationale handel”, siger erhvervsordfører Kim Andersen.

”Det her kan være med til at gøre det lettere at drive forretning, så hvis der ikke er tale om, at der åbnes en ladeport, er vi meget positive”, siger erhvervsordfører Hans Kristian Skibby fra Dansk Folkeparti, der dog ønsker at se regeringens forslag i sin fulde længde.

I store træk kan de nye initiativer indføres uden lovændringer, og derfor iværksættes allerede til efteråret.