Home Nyheder Hoteller fik god start på sommeren

Hoteller fik god start på sommeren

0
SHARE

GlostrupParkHotel_Konference_007Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af hotelovernatninger steg med 86.000 i juni i sammenligning med samme måned sidste år. Det svarer til en fremgang på 6,3%.

Det samlede tal for dansk turisme var mindre opløftende. Samlet set tabte turisterhvervet 137.000 overnatninger i den første sommermåned.

”Det svigtende sommervejr har helt sikkert spillet en rolle. Mens kystturismen bliver ramt hårdt af dårligt vejr, har det ofte modsat effekt på hotelbranchen, men når det er sagt, så følger fremgangen for hotellerne i juni blot en tendens, vi har set i en årrække”, siger Jens Zimmer Christensen, formand for Horesta.

Hotellerne i Region Hovedstaden havde 50.000 flere overnatninger end i juni i fjor og tegnede sig dermed for næsten 60% af hotelerhvervets fremgang.

Det var især danskerne, som var flittigere hotelgæster. De danske hotelovernatninger gik frem med 9,6%, mens de udenlandske kun steg med 3,0.

Det sidste skyldes til dels, at der var tilbagegang fra lande det øvrige Norden, Sydeuropa og Rusland. Det blev dog mere end opvejet af fremgang fra Holland, Storbritannien, Tyskland, Schweiz, USA, Kina og Indien.