Home Nyheder Høj moms presser danske hoteller

Høj moms presser danske hoteller

2
SHARE

I Sverige er momssatsen for hotelovernatning 12%, i Norge er satsen 8% og Tyskland har i år sænket momsen fra 19 til 7%, mens Danmark fastholder en momssats på 25%, skriver borsen.dk.

 

De ulige konkurrencevilkår har længe skabt utilfredshed i hotelbranchen, hvor  formanden for Hotesta, Jens Zimmer Christensen, hævder, at det presser branchen ekstra i en tid, hvor krisen fører til lukninger og fyringer.

 

Han finder, at politikerne kunne hjælpe ved som minimum at lade erhvervsvirksomheder fratrække momsen fuldt ud i stedet for kun at tillade et fradrag på 25% af momsudgiften.

Problemet er gentagne gange rejst af Horesta overfor skiftende ministre og partiernes erhvervspolitiske ordførere, men hidtil uden resultat.

Skrevet af Flemming Juul

2 COMMENTS

  1. Denne konkurrenceforvridning er ingen ting i forhold til bustransport branchen, i Sverige og Norge er momsen på bustransport 0% mod i danmark 25%, det samme gør sig gældende når vi kører over Øresundsbroen, de Svenske busser betaler ingen moms på broen, men der opkræves 25% moms oven i prisen hvis det er en dansk registreret bus.

  2. Nu kan det jo være svært at vurdere konkurrencen mellem nabolandene på et enkelt parameter. Det er muligt momsen er lavere i Tyskland og Sverige men hvad med andre omkostninger så som socialomkostninger, lønninger, virksomhedsskat o.m.a. set i relation til den generelle levestandard. Lavere moms redder ikke horesta og turistbranchen : Det gør et generelt lavere prisniveau og interessante rejsemål for udlændinge.
    Danske virksomheders overnatninger i DK ? Kan da kun falde med den infrastruktur vi efterhånden har….. og værdiløse kurser skæres fra i budgetterne …det må man bare se i øjnene.

Comments are closed.