Home Nyheder H.C. Andersen center i Odense

H.C. Andersen center i Odense

0
SHARE

hc_andersenH.C. Andersens eventyrskat mangler fysiske rammer, der står mål med poesien. Derfor indbyder Odense Bys Museer og Odense Kommune til en åben, international idékonkurrence om et nyt formidlingskoncept, et nyt eventyrhus og en magisk have.

Det skal være en ny attraktion, der både skal byde velkommen til digterens eventyrverden og fungere som et vartegn i verdensklasse for Odense. Idékonkurrencen gennemføres med støtte fra Realdania.

Det lille, gule hjørnehus, der kendes som H.C. Andersens fødehjem, er én af Odenses hovedattraktioner, der tager udgangspunkt i forfatterens person og liv, men i mindre grad lever op til den store interesse for eventyrene.

Den internationale idékonkurrence inviterer arkitekter, formidlere, og kunstnere til at komme med nytænkende idéer til et samlende koncept. Det nye eventyrhus skal samle, videreføre og udvikle de oplevelser, museet tilbyder i dag, og samtidig gøre eventyrene til indgang til H.C. Andersens univers.

Konkurrenceområdet ligger i Odenses midtby, som i 1960’erne blev skåret over af Thomas B. Thriges Gade.

Nu skal delene forbindes igen, og nye, grønne bykvarterer og byrum skal danne ramme om boliger, arbejdspladser, handel og kulturtilbud.

Resultatet af idékonkurrencen vil indgå i en efterfølgende projektkonkurrence. Vinderforslag belønnes med samlet op til 100.000 Euro.