Home Nyheder Gratis internet skal styrke turismen

Gratis internet skal styrke turismen

4
SHARE

pc-på-ferieTurismen har et stort digitalt potentiale, og derfor foreslår Kommunernes Landsforening, KL, at der skabes bedre adgang for, at turister kan gå på trådløst internet. Det fremgår af debatoplægget ’Fælles svar på fælles udfordringer’.

I flere andre lande bliver tilbydes gratis trådløst internet til turisterne, og den konkurrence er svær at hamle op med, lyder det fra kommunerne: ”Vores udenlandske konkurrenter tilbyder gratis Wi-Fi til turisterne, mens adgangen i Danmark er meget restriktiv”.

Debatten om gratis internet for turister har tidligere ført til kritik fra telebranchen, der frygter, at offentligt betalt internet vil skade konkurrencen.

I dag byder mange kommuner på trådløst internet i gågader, biblioteker, skoler og kontorer. Det sker efter, at regeringen sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten og De Konservative i sommer blev enige om at ændre i teleloven.

Regeringen har ifølge KL lagt op til, at turister kun skal have adgang til gratis internet en time i døgnet, men det er ikke hensigtsmæssigt, lyder det fra kommunerne: ”Der bør være mulighed for, at forslaget kan justeres op, hvis der viser sig behov for det, og at kommunerne selv kan vælge, hvilken netadgang der er økonomisk hensigtsmæssig.

KL foreslår derfor, at rammerne for at etablere gratis netadgang til turister i kommunerne lempes, og at kommunerne selv vurderer, hvilken netadgang der er økonomisk mest hensigtsmæssig.

4 COMMENTS

  1. Turister betaler heller ikke for varmt og koldt vand hvor de bor. Gratis WI-FI er i dag lige så almindeligt i udlandet, som varmt og koldt vand uden ekstra betaling.

  2. I love it. Vi er førende i EU med hensyn til mobil dækning ifølge en rapport fra sidste år. Hvorfor ikke udnytte den her mulighed lidt bedre ved at gør det nemmer og gratis for turisterne at koble sig på nettet?

    Det skader ved ikke at lave et forsøg og se om brug af den her konkurrenceparameter vil styrke vores turisme.

  3. Overvejer nogen hvem der skal betale for det “gratis” internet? Ellers vil jeg lige afsløre, at det er skatteyderne – du og jeg – som finansierer det, I øvrigt på bekostning af de firmaer, der lever af at sælge internetadgang.

    Det er meget sigende for åndsniveauet hos Kommunerns Landsforening, at gratis internetadgang indgår i en debat om udfordringer. I en tid, hvor vores ældre må sidde i deres egen afføring i snavsede hjem, skal spise ugegammelt, vakuumpakket mad og få gjort rent hver 14. dag; i en tid, hvor folkeskolerne har ekspresfart mod bunden og børnenes bøger i stort omfang er erstattet af fotokopier, så er GRATIS INTERNET en udfordring? Man tager sig til hovedet.

  4. Start med WI-FI. Det kan bruges på overnatningssteder og det etableres via egen netforbindelse. WI-FI kan også oprettes på spisesteder og mange af de steder hvor turisterne opholder sig. Så har turisten mulighed for netforbindelse uden de belaster det effentlige. Ja, teleselskaberne går glip af den service turiststederne servicere kunderne. Vi skal yde mere service.

Comments are closed.