Home Nyheder Grænsekontrol forlænges til 4. marts

Grænsekontrol forlænges til 4. marts

0
SHARE

lande grænseRegeringen har tirsdag valgt at forlænge grænsekontrollen ved den dansk/tyske grænse med ti dage, oplyser Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

Grænsekontrollen blev indført 4. januar og er den nu forlænget tre gange. ”Regeringen betragter fortsat grænsekontrollen som nødvendig for at opretholde orden og sikkerhed i Danmark”, siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg i en pressemeddelelse. ”Vi skal have styr på, hvem der rejser ind i landet, og vi ønsker ikke at se store ophobninger af flygtninge og migranter i Danmark. Det er regeringens vurdering, at der er risiko for, at illegale udlændinge strander i Danmark, hvis vi ophæver grænsekontrollen på nuværende tidspunkt”.

Det er det såkaldte Schengen grænsekodeks, der sætter reglerne for, at EU-medlemslande kan indføre midlertidig grænsekontrol.

Et medlemsland kan indføre grænsekontrol i op til ti dage til at begynde med. Herefter kan perioden forlænges med perioder på 20 dage, indtil der er gået to måneder. Herefter kan kontrollen forlænges med 30 dage ad gangen i op til et halvt år. Når de i alt otte måneder er gået, kan grænsekontrollen forlænges i op til to år.