Home Nyheder Grænsekontrol forlænges for sjette gang

Grænsekontrol forlænges for sjette gang

0
SHARE

lande grænseDen midlertidige grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse blev indført 4. januar og er siden forlænget seks gange indtil 2. juni.

Årsagen er ifølge udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg,  at de svenske regler om transportøransvar og identitetskontrol fortsat er i kraft. Hertil kommer, at der ifølge ministeren stadig er et ekstraordinært stort antal flygtninge og migranter til Europa, ligesom at antallet af asylansøgere i Europa er historisk højt.

”Vi må konstatere, at der er et betydeligt pres på Europas grænser, og at migranter og flygtninge finder alternative ruter, når grænserne lukkes. Samtidig er der efter sigende et stort antal uregistrerede flygtninge og migranter i blandt andet Tyskland, som vil kunne søge mod Danmark”, siger ministeren.

Integrationsministeren har sammen med kolleger fra Tyskland, Sverige, Frankrig og Østrig sendt et brev til EU-Kommissionen, hvor de argumenterer de for at forlænge den midlertidige grænsekontrol i op til to år.

Det er det såkaldte Schengenkodeks, der sætter reglerne for midlertidige grænsekontroller men nu beder man Kommissionen tage initiativ til, at Schengenkodeksens artikel 29 tages i brug. Den tillader medlemslandene at indføre grænsekontrol i op til to år.

Så længe der ikke er styr på EU’s ydre grænser, vil landene forbeholde sig retten til at beskytte sig selv, lyder argumentet i brevet ifølge b.dk.