Home Nyheder Gouda: Hver tredje får ødelagt ferien af syge børn

Gouda: Hver tredje får ødelagt ferien af syge børn

0
SHARE

skrigende børnDet er helt galt med danske børns helbred når de er på ferie. Ifølge Gouda Rejseforsikring har ”sygdom og uheld medført ødelagte feriedage, lægebesøg eller afbrudte ferier for hver tredje forælder.”

Gouda Rejseforsikring og den norske ejer, Gjensidige Forsikring, henviser til en undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for dem.

Til standby.dk siger kommunikationskonsulent hos Gjensidige og Gouda Rejseforsikring, Søren Frederiksen: ”Tallet virker voldsomt, og vi blev også selv overrasket over de meget høje tal for, hvor mange børn der kommer til skade. Jeg ved ikke på stående fod hvor stor del af rejsende med forsikring hos os, der er børn.”

Når så mange børn kommer galt af sted på ferie, vil I så fraråde at man rejser med børn?

”Det vil vi naturligvis ikke, men vi gør opmærksom på, at mange små sygdomme kunne være stoppet i tide, hvis man f.eks. vasker hænder, renser ører og spiser gennemkogt eller -stegt mad,” siger Søren Frederiksen og tilføjer, at en af hans nevøer for et par uger siden slog benet på ferie i Sydspanien og derfor måtte forbi hospitalet.

I pressemeddelelsen fra Gjensidige og Gouda står bl.a. ”Efterårsferie med familien står for døren… Desværre er uheld og sygdom som dårlig mave, ørebetændelse og solforbrændinger en del af ferien for rigtig mange børnefamilier.

Hver tredje danske forælder har nemlig fået ødelagt feriedage, været til udenlandsk læge eller endda helt måttet afbryde ferien, fordi deres barn blev sygt eller kom ud for et uheld,” viser undersøgelsen, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige og Gouda.

”Sygdom og uheld kommer altid ubelejligt. Særligt når man er på ferie i et land, hvor man ikke kender sundhedsvæsenet godt eller pga. sprogvanskeligheder har svært ved at tale med lægen. Hvis barnet er kommet ud for noget alvorligt, kan man være nødsaget til at tage tidligere hjem eller forlænge opholdet,” siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring.

Videre hedder det: ”Mange almindelige børnesygdomme kan behandles uden lange hospitalsophold eller lignende. Man skal dog huske at kontakte alarmcentralen i eget rejse- eller forsikringsselskab, inden man tager til lægen. De sikrer nemlig, at man får den rette behandling og bliver henvist til den rigtige klinik eller hospital.”

Visse sygdomme, som eksempelvis mellemørebetændelse, kan betyde, at børnene ikke får lov til at flyve hjem. Og det kan blive rigtig dyrt, hvis der ikke er en rejseforsikring, lyder det fra Gjensidige og Gouda.

”Hvis barnet ikke må flyve pga. sygdom, må opholdet forlænges. En rejseforsikring vil i det tilfælde dække udgifterne til ophold og senere hjemtransport. Og først når lægen på destinationen og den medicinske afdeling hos forsikringsselskabet sammen vurderer, at hjemtransport er forsvarlig, kan familien få hjælp til at komme tilbage til Danmark. Men denne hjælp får man altså ikke, hvis man blot rejser med det blå kort,” siger koncerndirektør Kim Rud-Petersen.

Det bliver bare værre

Sidste år havde 29% af forældrene i Danmark oplevet, at børns sygdom eller uheld medførte lægebehandling, tidligere hjemrejse eller ødelagt ferie, hævder Gjensidige og Gouda og tilføjer: ”I år er det tal steget til 34%.”

Duoen har dog et par råd til, hvordan man som familie kan forebygge sygdom på ferien: ”Vask hænder. Den mest effektive måde at undgå ’feriemave’ på er ved at vaske hænder grundigt og hyppigt.

Tør ørerne grundigt. Betændelse i øregangen kan undgås, hvis man får tørret ørerne grundigt, når man kommer op af poolen.

Spis tilberedt mad. Dårlig mave er den hyppigste årsag til sygdom på ferien. Spis primært gennemkogt og -stegt mad.”