Home Nyheder Godt resultat i svagt marked

Godt resultat i svagt marked

1
SHARE

Den store nordiske erhvervsrejsekoncern, VIA Travel Group, oplevede sammen med resten af rejsebranchen et krævende år i 2009. Markedstilpasning og store reduceringer i omkostningerne har medført, at resultatet alligevel er bedre end ventet.

 

Driftsindtægterne blev i 2009 589 millioner kroner – 13% lavere end i 2008, som var et rekordår for gruppen. Det samlede driftsresultat blev 73 millioner kroner, hvilket er bedre end ventet, og bl.a.opnået ved at gennemføre besparelser på 54 millioner kroner med en fuld årlig effekt på over 89 millioner kroner.

 

Koncernchef Espen Asheim, er tilfreds med resultatet:

”Uanset årsagen skal man selvsagt aldrig være helt tilfreds, når ting falder. Men med omkostningsreduceringer og et samlet driftsresultat på 73 millioner kroner i et meget udfordrende år, har vi alligevel grund til at være glade”.

 

”Ligesom vores kunder oplevede vi et marked, som blev hårdere mod slutningen af 2008. VIA Travel Group gennemførte derfor kraftige besparelser gennem hele 2009. Dertil kommer, at vores nordiske processer og systemer er blevet yderligere konsolideret for at håndtere ændringer i markedet. Vi oplever for eksempel at næsten 25–30% af alle bestillinger nu foregår gennem vores selvbookingsystem”.

For resten af 2010 er Espen Asheim nøgtern optimist på kundernes og selskabets vegne. Man samarbejder med kunderne om at reducere deres rejseudgifter med op mod 20-25%, mens reduktionen i rejsevolumen kun er på kun 10%.

 

Resultatet for VIA Travel med partnere og franchises viser en bruttoomsætning på 7 milliarder kroner i 2009.

Skrevet af Flemming Juul

1 COMMENT

  1. Når VIA Travel siger besparelser og omkostningsreduceringer, så er det blot et udtryk for fyringer og tvungen deltid, som højst sandsynligt står for mere end 75% af deres omkostningsreduceringer.

Comments are closed.