Home Nyheder God vækst for SAS i februar

God vækst for SAS i februar

0
SHARE

SAS-stewardesse-kabinePassagertallet nåede 2,0 millioner i februar, en vækst på 7,4%. RPK steg med 11,5% og ASK med 17,8%. Load factor gik tilbage med 3,6 procentpoint til 63,1%.

”Efterspørgslen har været stigende i Skandinavien i 2015 og i starten af 2016. Den samlede kapacitet på markedet er gradvist steget de seneste måneder og denne trend ventes at fortsætte især på de internationale ruter. Trods en meget intensiv konkurrence og faldende oliepriser er det tilfredsstillende at se en positiv udvikling i indenrigssegmentet. Efterspørgslen på de europæiske leisure-ruter og langruterne fortsætter deres vækst”, lyder det i en kommentar fra SAS.

SAS øger sin interkontinentale kapacitet med omkring 25% gennem regnskabsåret 2015/2016 ved allerede annoncerede nye ruter. Frem til april vil større fly overtage efter de udfasede Boeing 717 primært i Sverige. Det vil sammenlagt medføre en vækst i rute-kapaciteten på ca. 10% i regnskabsåret.

SAS interkontinentale trafik steg med 18,1% og kapaciteten med 32,7%. Væksten blev drevet af den nye rute mellem Stockholm og Hong Kong og øgede frekvenser på eksisterende ruter.

I Europa forøgede SAS især kapaciteten på sine længere leisure ruter, hvilket medførte en samlet kapacitetsforøgelse på 14,3%. Indenrigstrafikken steg med 8,6% og kapaciteten med 5,7%.