Home Nyheder God start på året for Øresundsbron

God start på året for Øresundsbron

0
SHARE

Peberholm øresundsbronDer kører flere busser, taxaer og udlejningsbiler på Øresundsbron, men grænsekontrollen har påvirket trafikudviklingen, viser den første delårsrapport for 2016.

”Indtil videre har der været mere trafik, men på længere sigt gavner grænsekontrollen ikke. Tværtimod”, mener Øresundsbro Konsortiets adm. direktør Caroline Ullman-Hammer.

I rapporten for første kvartal bekræftes, at biltrafikken stiger, som den gjort med 3-4% årligt de seneste år. Men at erhvervstrafikken nu stiger markant er en ny tendens. Der kører flere udlejningsbiler, taxaer og busser over broen, hvilket skyldes grænsekontrollen.

”Arbejdsgivere finder løsninger, som de tilbyder deres pendlende medarbejdere. Flere vælger også at køre i taxa til og fra Copenhagen Airport”, siger Caroline Ullman-Hammer.

Hun mener, at selv om vækst i trafikken er positivt, så gavner grænsekontrollen reelt ikke Øresundsbron, men har gjort det mere besværligt at rejse med tog. Først og fremmest gælder det pendlerne, som må forvente længere rejsetid. Samtidig går togene nu kun hver 20. minut, mod hver 10. minut tidligere.

”Broens regionsbyggende rolle forudsætter, at man let og effektivt kan rejse i både bil og tog. Hvis det hindres, er det en trussel mod regionens udvikling, og det er ikke godt for nogen i længden”.

Fritidstrafikken med BroPas steg med 12,8% sammenlignet med samme periode sidste år. En del af den stærke øgning hang sammen med, at påsken faldt i første kvartal, modsat sidste år, hvor den lå i andet kvartal, skriver Fokus Øresund.