Home Nyheder Frygt ikke influenza på rejsen

Frygt ikke influenza på rejsen

0
SHARE

Kåre Mølbak, overlæge og afdelingschef på Statens Seruminstitut, siger, at man ikke skal tage af sted hvis man har feber eller influenza-symptomer. Man risikerer isolation på rejsemålet og at man smitter andre, skriver politiken.dk.

Mange danskere henvender sig for at blive vaccineret mod influenzaen, men der er endnu ingen vaccine mod H1N1, men ifølge Kåre Mølbak er der ingen grund til at vaccinere sig på grund af en udenlandsrejse, his man retter sig efter normale hygiejnereglr og er omhyggelig med håndvask og evt. håndsprit.

 

Ingen sundhedsmyndighed fraråder ejser til Mexico eller USA eller andre lande med hyppige influenzaudbrud. Skulle man blive syg i udlandet, henvender man sig til den lokale læge og følger hans anvisninger.

 

Hertil kommer, at de fleste kommer over influenzaen på et par dage. Er man syg på forhånd, gravid eller har børn under to år eller symptomerne bliver værre, bør man kontakte sin læge.

Den nye vaccine bliver først tilgængelig i Danmark i september eller oktober og tilbydes folk med risiko for komplikationer og til udvalgte personer i sundhedssektorenDet ventes, at e første kan vaccineres i starten af november

Skrevet af Flemming Juul