Home Nyheder Fremgangen i Billund fortsætter

Fremgangen i Billund fortsætter

0
SHARE

billund-lufthavn-800x524I august benyttede 324.739 passagerer Billund Lufthavn. Det er en stigning på 9.146 svarende til 2,9%.

”Vi har set samme mønster gennem de seneste mange måneder, hvor det er ruteflyene, og specielt netværksselskaberne, der trækker væksten,” siger lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen.

”I branchen siges det, at trafik avler trafik, og det er hvad vi ser lige nu i Billund, hvor det samlede antal passagerer, der benytter netværksselskabernes tilbud er stigende.

ombinationen af flyselskaber, hubs og alliance samarbejder samt en øget mængde ugentlige afgange gør, at passagererne endnu lettere kan rejse ud i Verden fra Billund med vores netværksselskaber”.

”Udenrigsruterne havde 206.308 passagerer, hvilket er en stigning på 7,8%. ”Isoleret set er udviklingen i de internationale forbindelser rigtig flot, og ligger klart over den gennemsnitlige forventning i det nordeuropæiske marked,” siger Kjeld Zacho Jørgensen. ”Det er en indikation af, at markedet i Jylland-Fyn endnu ikke er mættet, og det giver os fortsat gode udviklingsmuligheder, som vi forfølger løbende gennem dialog med nuværende og potentielt nye kunder. Vi har fortsat kapacitet til flere rejsende og flere fly i lufthavnen, så der er potentiale til at fortsætte den gode vækst,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.”

Indenrigsruterne havde samlet set en stigning på 2,2%, mens chartertrafikken havde 104.704 passagerer, hvilket er et fald på 5.785 svarende til 5,2% på grund af periodiseringer i forhold til sidste år, da der var fem weekender i august, mod fire i 2016. 50% af alle chartergæster rejser på lørdage eller søndage.