Home Nyheder Fortsat nedtur for airberlin

Fortsat nedtur for airberlin

1
SHARE

Tysklands næststørste flyselskab kom ud af 2016 med et underskud på 782 millioner Euro – 5,8 milliarder kroner.

Selskabet prøver med alle midler at blive restruktureret, men har nu måttet præsentere en række triste resultater i sit årsregnskab. Det gælder et nettounderskud på 782 millioner Euro mod et nettounderskud på 447 millioner Euro i 2015.

Og der var ikke tegn på lettelse i indeværende år, da regnskabet for årets første kvartal viste et underskud på 293,3 millioner Euro, hvor underskuddet for første kvartal sidste år lød på 182,3 millioner.

Effekten af airberlins omstrukturering mærkes tydeligt på den daglige drift med flere aflysninger, mangel på fly og personale, samt vigende billetsalg. Omstruktureringen vil reducere airberlins flyflåde til omkring 75 fly. Selskabet ejes for 29% af Abu Dhabis Etihad og har haft underskud hvert år på nær ét siden 2008.

“Den uklare markedsposition, det udprægede sæsonnetværk og de høje driftsomkostninger, der stammer fra det ’gamle airberlin’, har ført til disse højst utilfredsstillende resultater”, siger Thomas Winkelmann, der overtog posten som CEO i februar. Resultaterne blev gjort værre af Thomas Winkelmanns krav om en grundig oprydning i airberlins årsregnskab.

1 COMMENT

  1. Tjah, Air Berlin forstår ikke hvorfor man ikke bare lader det gå konkurs. Der er tydeligvis ikke noget marked til selskabet.

Comments are closed.