Home Nyheder Forbud mod flytransport af lithum batterier

Forbud mod flytransport af lithum batterier

1
SHARE

800px-Lithium-Ionen-AccumulatorFlyproducenternes sammenslutning kræver et forbud mod transport af kasser med lithium batterier på passagerfly på grund af ’uacceptabel risiko’ for brand, skriver AP.

International Coordination Council of Aerospace Industry Associations (ICCAIA), som repræsenterer flyproducenter som Boeing, Airbus og Bombardier, kræver samtidig stærkere indpakning og regler for handlin i forbindelse med cargo-flyene.

International Federation of Air Line Pilots Associations (IFALPA), der repræsenterer over 100.000 piloter, tilslutter sig flyproducenternes krav.

Kravene bygger på resultaterne af en test, der er gennemført af Federal Aviation Administration, som viser, at batterier pakket i kasser udvikler eksplosive gasarter hvis de bliver for varme.

Under testerne førte udledningen af gasserne inde i kasserne til både eksplosioner og voldsomme brande, som flyenes automatiske slukningsanlæg ikke kunne klare.

1 COMMENT

  1. Overskriften er ikke retvisende og indholdet er unuanceret. Der er allerede et forbud mod Lithium Metal batterier UN3090 på PAX fly.

    Samtidig er der ikke et ord om alle de lithium (metal/ion/polymer) batterier som passagererne bringer om bord i bagage eller i kabinen.

Comments are closed.