Home Nyheder For lille til højhastighedstog

For lille til højhastighedstog

1
SHARE

Transportminister Lars Barfoed kan dog godt forestille sig hurtigere tog for at få flere til at vælge bilen fra, men ikke højhastighedstog, der kører med 300-400 km/t, skriver Dagbladet Køge ifølge borsen.dk.

 

vil satse på hurtigere tog for at få flere til at vælge bilen fra som det daglige transportmiddel, men foreløbig drømmer han ikke om, at det skal ske med højhastigheds-tog, der kan køre 300-400 kilometer i timen, skriver Dagbladet Køge.

Lars Barfoed talte i Køge for 10 kommuner langs en ny jernbane København-Køge-Ringsted og understregede, at store byer og lange fstnde egner sig til højhastighedstog, mens Danmarks korte afstande og små byer er dårligt egnde.

 

Han medgav dog, at der kan være fordele med højhastighedstog over Femern til Tyskland, men det mener ha forudsætter medfinansiering fra EU. Han venter, at togene ned over Sjælland får mulighed for at køre op til 250 km/t.

Skrevet af Flemming Juul

1 COMMENT

  1. Har i flere år ment at man burde lave en højhastighedsbane mellem Kbh-Odense-Århus-Aalborg, så ville man kunne køre fra Kbh til Aalborg på omkring 1½ time (gennemsnits farten ville så være 280 km/t). Er overbesvist om at det vil mere eller mindre dræbe dansk indrigsflyvning (som politikerne jo gerne vil) og at det vil fjerne en del biler fra motorvejene (som politikerne også gerne vil). Linien kunne evt også stoppe i Vejle hvis man lavede en regional linie direkte til Billund lufthavn.

    Hvis man samtidigt laver 2 linier til Hamburg, en via Flensburg og en via Femern kan næsten kun blive en succes.

Comments are closed.