Home Nyheder Flyvækst bidrog til rekord for metroen

Flyvækst bidrog til rekord for metroen

1
SHARE
Foto: News Øresund.

Sidste år fik Metroen 3,7 millioner nye passagerer og rundede 60,9 millioner. Det er rekord, både når det gælder antal rejser og stigningstakten.

En forklaring på den kraftige vækst er, at forbindelsen til Københavns Lufthavn får stadig flere passagerer i takt med, at lufthavnen vokser. En anden grund er de nye boliger på Amager og i Ørestaden.

Metroens strækning til og fra lufthavnen fik sidste år 1,2 millioner flere passagerer. Væksten beror dels på, at lufthavnen sætter ny rekord, men også på, at ID-kontrollerne af togpassagerer mod Sverige har fået flere til at vælge Metroen i stedet for toget fra strækningen mellem det centrale København og lufthavnen.

1 COMMENT

  1. En helt tredje grund til den store stigning kan vel også være, at der er meget færre Kystbanetog, der kører til Lufthavnen. Det er vel kun bumletoget fra Nivå, der kører helt til lufthavnen. Passagerer fra stationerne nord for Nivå, eller dem der helst vil køre med hurtigtoget (uden stop mellem Kokkedal og Hellerup) er tvunget til at skifte til metroen på Nørreport, hvis de vil til lufthavnen.

Comments are closed.