Home Nyheder Flyselskaber indfører nye cockpit-regler

Flyselskaber indfører nye cockpit-regler

1
SHARE

pilot_cockpitFlere flyselskaber annoncerer radikale ændringer for at sikre, at mindst to besætningsmedlemmer vil være i cockpittet når som helst.

Optagelser fra den sorte boks på det styrtede Germanwings fly dokumenterer angiveligt, at andenpiloten Andreas Lubitz med vilje styrtede flyet i de franske alper og bevidst holdt kaptajnen ude fra cockpittet.

De nye procedurer for en lang række europæiske flyselskaber er allerede gældende i USA. easyJet bekræfter, at man straks har ændret procedure for at sikre mindst to besætningsmedlemmer i cockpittet til enhver tid.

Også Thomas Cook og Virgin gør i fremtiden som Ryanair og flere andre selskaber, som gennem nogen tid har haft proceduren som fast rutine.

“Ryanair kræver to personer i cockpittet når som helst. Hvis en pilot skal på toilettet, skal chefen for kabinepersonalet opholde sig i cockpittet i disse korte perioder”, lyder det fra Ryanair.

Norwegian og airberlin tilslutter sig ligeledes de nye rutiner, ligesom alle medlemmer af Tysklands luftfartssammenslutning – herunder naturligvis Germanwings og Lufthansa.

Danske Thomas Cook Airlines Scandinavia, har indført faste procedurer vedrørende bemanding i cockpit:

Er der to piloter og den ene ønsker at gå på toilettet, kan det først ske, når en steward/stewardesse er til stede i cockpit. Er der tre piloter i cockpit, kan én pilot forlade cockpit for f.eks. toiletbesøg.

1 COMMENT

  1. Jeg forstår ikk hvordan disse selskaber har risikovurderet introduktionen af reinforced flight deck compartment door tilbage i 2003-2004, hvor det blev et krav at installere disse “security” døre.
    Atlantic Airways indførte en procedure samtidig med at “security” døren blev installeret i vores flåde, for at sikre adgang til cockpit i tilfælde “pilot incapacitation” af den tilbageværende pilot i cockpit.
    Selv efter at “keypad” systemet blev indført, beholdt vi proceduren, for ethvert system kan gå i stykker og Murphy’s lov siger jo at hvis noget kan gå galt, så vil det gå galt – på et eller andet tidspunkt.
    Så derfor skal der ALTID være mindst 2 besætningsmedlemmer i cockpit under flyvning.

Comments are closed.