Home Nyheder Flypersonale bremser hjemsendelse af irakere

Flypersonale bremser hjemsendelse af irakere

0
SHARE

Da irakerne sammen med deres familier var kommet om bord og sad klar til afgang i Københavns Lufthavn, forlangte kabinepersonalet fra det irakiske flyselskab RAW, der skulle bringe irakerne til Bagdad, pludselig ekstra "sikkerhedspenge" af passagererne.

 
Irakerne nægtede at give personalet penge ud over selve billetprisen, og til sidst måtte politiet køre ud og hente passagererne på landingsbanen i en bus, fortæller vicepolitiinspektør Kaj Lykke Majlund, Københavns Politi.
 

»Vi ved ikke, hvor mange penge personalet krævede af passagererne, og det er heller ikke noget, vi blander os i. Vores opgave er nu at skaffe tag over hovedet til de 32 irakere, der ikke selv kan skaffe indkvartering i Danmark,« fortæller han. Af de 32 er de 10 børn.

 
En del af de irakiske passagerer er tidligere tolke for de danske soldater i Irak, som for et års tid siden blev de evakueret til Danmark.

 
De 32 irakere kan forvente at komme af sted mandag, oplyser direktør Sabah Madani fra rejsebureauet Babylon Rejser i København, som er firmaet, der solgte irakerne de billetter, de ikke fik lov at bruge natten til lørdag.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen