Home Nyheder Flygter fra passageransvar

Flygter fra passageransvar

1
SHARE

Det nye norske klagenævn for flyrejser viser en dybtgående principiel uenighed mellem aktørerne i luftfarten. Ingen vil påtage sig ansvaret, når køer i sikkerhesskontrollen fører til, at passagerer, som møder op i god tid, ikke kommer tidsnok frem til gaten.

Norwegian beder de passagerer, som ikke når frem i tide på grund af en lang sikkerhedskø om at klage til luftfartsmyndighedernes driftsselskab Avinor.

Hvis passageren har en billet med SAS, mener selskabet ikke, at det har noget ansvar for, hvad der sker i sikkerhedskontrollen.

”Da vi ikke kan kritiseres i denne forbindelse, har passagererne heller ikke krav på erstatning fra os”, siger informationschef Knut Morten Johansen fra SAS i Norge til Aftenposten.

Avinor fraskriver sig også ansvaret for, at passageren kommer for sent. I en af de første sager af denne art, som er forelagt flyklagenævnet   svarer Avinor, at erstatningsreglerne i luftfarten skal knyttes til flyselskaberne, og ikke rettes mod ejeren og operatøren af lufthavnen.

Den holdning bliver ikke accepteret af nævnet. Grundlaget for nævnet understreger nemlig, at foretagender som driver lufthavne er underlagt klagenævnets kendelser.

”Helt generelt mener vi, at også Avinor er erstatningspligtig, hvis de kan beskyldes for forhold, som har påført passagerer ekstraomkostninger”, siger juridisk rådgiver Sverre Åril, som er med i nævnet som repræsentant for Forbrugerombudsmanden.

Skrevet af Flemming Juul

1 COMMENT

  1. Hvis nu parterne talte lidt sammen, kunne man let finde en løsning på dette problem. Selskaberne ved ret nøjagtigt, hvor mange pax de har og hvornår, så derfor burde det være en let sag at rapportere de tal ind til lufthavnen eller den myndighed, der står for security. De ville også kunne koordinere det med politiet/paskontrollen, så de groteske køer kunne undgås. I LHR har jeg tit set, at der går folk rundt omkring køerne og spørger, om der er pax hvis fly snart skal afgå. Er der det, bliver de hevet hen til security og kommer hurtigt videre. Hvis BAA kan finde ud af det, kan andre vel også. Man skal bare tænke lidt uden for kassen.

Comments are closed.