Home Nyheder Flersproget megafon hjælper turistbranchen

Flersproget megafon hjælper turistbranchen

0
SHARE

rsz_megaphone-feature-11182015Japanske Panasonic har udviklet en megafon, som kan videregive beskeder på flere forskellige sprog, selv om den talende kun kan tale japansk.

Turismen til Japan er hastigt voksende. Alene i år har over 20 millioner udenlandske turister besøgt landet – en vækst på 23% fra sidste år.

Den store turistboom medfører visse udfordringer – især når det gælder kommunikation. Derfor har den japanske teknologisektor taget sagen op og udviklet en flersproget megafon, skriver Bloomberg.

Det er Panasonic, som nu lancerer produktet, der skal råde bod på sprogproblemerne. Ved hjælp af et tryk på en knap på den megafonlignende højttaler – kan over 300 forprogrammerede japanske ord og vendinger oversættes til engelsk, kinesisk eller koreansk.

Megafonen kommer til salg i japanske butikker fra slutningen af december, hvor kunderne tegner et treårigt abonnement. Interessenter ventes at være f. eks politi, lufthavne, guider og forlystelsesparker.

Panasonic arbejder nu på udviklingen af en megafon, der skal kunne oversætte ord og vendinger i realtid ved at kunne kobles på et ’sproglager’.