Home Nyheder Flere mødes i Nordsjælland

Flere mødes i Nordsjælland

0
SHARE

slide01En stigning på 9% i overnattende mødegæster overgår de seneste fem års overnatningstal i Nordsjælland. Mødeovernatningerne udgør nu 20% af de samlede turistovernatninger. Resultatet af ’Unikke Mødesteder i Kongernes Nordsjælland’ bærer frugt.

I 2014 havde VisitNordsjællands fem ejerkommuner 199.063 erhvervsrelaterede overnatninger. Det er en vækst på 9% sammenlignet med 2013 og den største stigning på destinationen. Samtidig er antallet af erhvervsrelaterede overnatninger steget med 10% siden VisitNordsjælland startede sin indsats.

”Nu kan vi for alvor se resultatet af de seneste års intensive arbejde med at få mødestederne til at samarbejde. Det er modigt af dem at gå nye veje og det bærer nu frugt i form af flere overnatninger til alle. Partnerne i netværket er ikke bange for at tilsidesætte egne interesser, hvis det gavner en fælles sag. Og det er især samarbejdet omkring at ’dele kunderne’, der giver resultater. Gæsten overnatter eksempelvis et sted og holder møde et andet sted, hvilket bliver en oplevelse i sig selv”, siger Berit Elmark, chefkonsulent for møde- og erhvervsturisme, VisitNordsjælland.

Alle Nordsjællands kommuner slår også sidste års rekordår med 331.103 mødeovernatninger, men har dog en mere beskeden vækst med sine 5% end de fem VisitNordsjælland-kommuner.