Home Nyheder Flere børn lærer svømning i ferien

Flere børn lærer svømning i ferien

0
SHARE
Foto: Marcus Lawett.
Foto: Marcus Lawett.

Nye tal fra Star Tour viser, at et stigende antal danskere melder deres børn til svømmeundervisning på ferien. I de seneste to år er antallet steget med 12%. 37% af Star Tours rejsende fortæller at deres børn har lært at svømme på ferien. Det svarer til i alt 26.000 danske børn.

”Vi har uddannet personale, der på en uge kan nå rigtig langt med børn helt ned til fire år, men selvfølgelig er der også mange forældre, der selv lærer børnene de første svømmetag”, siger Gorm Pedersen, country manager for Star Tour.

Det har fået rejsearrangøren til at åbne nye svømmeklubber på flere Family Life-hoteller til næste år. Hos Dansk Svømmeunion ser man helst at børn lærer at svømme i skolen. Men her er svømmeundervisningen mange steder underprioriteret. Derfor anses svømmeklubber og ferier som et godt alternativ.

Dansk Svømmeunion og TrygFonden offentliggjorde i marts en undersøgelse af danskernes svømmefærdigheder. Her fremgår det, at 24% i alderen 7-14 år lærer at svømme på en ferie kun overgået af svømmeklubber, der tegner sig for 40%.

Kun 14% har lært at svømme i skolen, og mere end hver fjerde får ikke svømmeundervisning i skolen.