Home Nyheder Flaskevand bedst mod turistmave

Flaskevand bedst mod turistmave

0
SHARE

Men næsten hver tiende vælger i stedet Jägermeister for at sætte en stopper for mavebesværet. Det viser en undersøgelse fra forsikringsselskabet If.

 

”Næsten halvdelen af alle, der rejser på en fjortendages rejse til Afrika, Asien eller Sydamerika, pådrager sig en sygdom ifølge selskabets statistik. I højrisikolande som for eksempel Egypten, Tunesien eller Tyrkiet, skal man være særlig på vagt, drikke flaskevand, være omhyggelig med hvad og hvor man spiser og rengøre hænderne grundigt med vådservietter eller håndsprit”, siger Caroline Uliana, presseansvarlig for If.

 

Undersøgelsen viser, at kvinder passer bedre på end mænd. Frem for alt vasker de hænder oftere og anvender vådservietter og håndsprit i større udstrækning. Hver tredje person mellem 20 og 24 år blæser derimod helt på at beskytte sig mod dårlig mave på rejsen.

 

Turistmave er en meget almindelig lidelse som rammer millioner af rejsende hvert år. Infektionen smitter via forurenet mad eller vand og fortager sig som regel efter 3-4 dage. Alle kan blive ramt, men børn under tre år er særligt udsatte. Den vigtigste behandling ved turistmave er tilførsel af væske.

Skrevet af Flemming Juul