Home Nyheder Finnair vil snakke fusion med SAS

Finnair vil snakke fusion med SAS

1
SHARE
Pekka Vauramo.
Pekka Vauramo.

Ifølge dagbladet Børsen ser det finske flyselskabs nye topchef, Pekka Vauramo, positivt på mulighederne i en fusion mellem de to flyselskaber.

Begge selskaber er under pres fra Norwegian på de europæiske ruter og senest også på de interkontinentale ruter. SAS og Finnair har to gange tidligere diskuteret fusion, men politikerne i de nordiske lande fik begge gange kolde fødder og stoppede planerne, skriver epn.dk.

Lige nu er den finske regering interesseret i at reducere sin ejerandel i Finnair, mens både Norge og Sverige er interesseret i at frasælge deres andele af SAS.

En fusion vil kunne styrke de to selskabers overskudsgivende interkontinentale trafik, hvor SAS er stærk på flyvninger vestpå, mens Finnair har succes med sine Asien-ruter.

En vellykket fusion skønnes på længere sigt at kunne medføre en endnu større fusion med en af de internationale luftfartsgiganter.

1 COMMENT

  1. SAS är väl inte särskilt starkt på flygningar “vestpå”? Fyra destinationer från CPH, två från ARN och en från OSL är väl knappast särskilt “starkt”? Ganska svagt faktiskt.

Comments are closed.