Home Nyheder Finnair fordobler nettooverskuddet

Finnair fordobler nettooverskuddet

0
SHARE

finnairDet nationale finske flyselskab kom ud af årets tredje kvartal med et nettooverskud på 87,6 millioner Euro, hvilket er mere end dobbelt så meget som de 39 millioner for et år siden.

Resultatet blev opnået på baggrund af en omsætning på 640,9 millioner Euro – 3% mere end i tilsvarende periode i 2015.

“Med baggrund i det nuværende marked er vi tilfredse med at slå rekorden fra tredje kvartal sidste år”, siger CEO Pekka Vauramo. ”Kapaciteten i kvartalet steg med 8,4% i forhold til samme periode sidste år – hovedsageligt på ruterne over Nordatlanten og de asiatiske ruter. Load factor faldt fra 85,8% til 84,2%”.

“Den intense konkurrence på Nordatlanten sætter vores yields under pres. Samtidig var ferietrafikken specielt fra Kina negativt ramt af terrorangrebene i Europa, hvilket gik ud over vores load factor på de asiatiske ruter”.

“I tredje kvartal havde vi held med at tiltrække asiatiske turister til Nordeuropa, hvor for eksempel København for nylig overgik Paris på positionen som nr. et for kinesiske turistgrupper”.

”Vi fastholder vores forventninger til resultatet for hele året, men gør opmærksom på en nogen usikkerhed med hensyn til udviklingen i den kommende periode”, siger Pekka Vauramo.