Home Nyheder Femerntunnel forsinkes yderligere

Femerntunnel forsinkes yderligere

0
SHARE

Danskerne skal væbne sig med tålmodighed i forbindelse med den faste forbindelse mellem Lolland og Nordtyskland. Det er resultat af et møde mellem Danmarks og Slesvig-Holstens transportministre, skriver Flensborg Avis.

Tidsplanen for milliardprojektet udskydes med et halvt år, så den først starter midt i 2018. Det er resultatet af mødet mellem den nye danske transportminister, Ole Birk Olesen og hans slesvig-holstenske kollega, Reinhard Meyer i Kiel mandag.

Ifølge Reinhard Meyer er det de mange indvendinger og klager, der er kommet fra tysk side, som er årsag til udsættelsen.

Ole Birk Olesen: ”Både regeringen og Femern A/S er klar til at sætte maskinerne i jorden, så snart den tyske godkendelsesproces er i hus. Derfor er det ærgerligt, at byggeriet forsinkes af tyske godkendelsesprocedurer”.

Der er kommet ikke mindre end 12.600 klager fra tysk side og de skal alle behandles, før der kan fremlægges en tidsplan. Reinhard Meyer understreger dog, at regeringen i Kiel stadig er fast besluttet på at gennemføre projektet.

Femern-tunnelen kommer til at vare mindst otte år at bygge. Det samlede budget er knap 53 milliarder kroner.