Home Nyheder Farligt at pakke feriebilen forkert

Farligt at pakke feriebilen forkert

0
SHARE

Feriepakket_bil_300dpiLøse genstande kan være livsfarlige, hvis uheldet er ude. En ny crashtest viser, hvor galt det kan gå.

Det kan være svært at få plads til det hele, når familiebilen pakkes til ferien. Resultatet kan være en bil pakket til randen, hvor de sidste ting klemmes ind, hvor der er plads, men det kan få fatale konsekvenser.

En ny crashtest, som FDM har udarbejdet i samarbejde med tyske ADAC, udsætter en bil for en kollision med 50 km/t. Bilen er pakket med normal feriebagage løst i bilen, og som ved ’sammenstødet’ flyver gennem kabinen.

”Det er vigtigt at pakke med omtanke og fastgøre bagagen, for det er voldsomme kræfter, der slippes løs, når en bil bremses så hårdt ned som i testen, og det kan i værste fald forværre en ulykke markant,” siger FDMs biltekniske redaktør Søren W. Rasmussen.

Under testen fløj bagage gennem bilen og ramte både passager og fører, der begge blev hårdt kvæstet. Sædernes ryglæn kunne slet ikke modstå belastningen, og hele kabinen blev totalt smadret.

”Det er afgørende, hvordan bilen er pakket. Det viste testen, da vi gentog den med den samme bagage fastgjort korrekt. Resultatet var, at det ikke rev sig løs, og hverken fører eller passager blev kvæstet af løse genstande,” siger Søren W. Rasmussen.

Se tv-indslag om hvor galt det kan gå på www.fdm.dk/tv