Home Nyheder Færre livredningsaktioner

Færre livredningsaktioner

0
SHARE

livredder stationTrygFondens livreddere har spejdet langt efter badegæster i nød denne sommer. 18 gange måtte en livredder rykke ud for at redde liv, og det er 650 færre redningsaktioner end i sommeren 2014.

Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i TrygFondens Kystlivredning: ”De få redningsaktioner vidner om færre badegæster på de danske kyster. Mange har oplevet, at sommervejret i år ikke har været strålende. Vi har også på strandene oplevet færre dage med oplagt badevejr”.

”Vores livreddere har haft mulighed for at bruge ekstra tid på at træne deres færdigheder og på at oplyse badegæsterne om sikker adfærd i vandet”.

Selv om sidste halvdel af august indtil videre har budt på strålende sensommervejr, bliver livredderne ikke hængende på deres poster, skriver dr.dk.

”Vi bliver ofte spurgt, om vi kan holde åbent lidt længere, hvis sensommeren byder på strandvejr. Men de fleste af vores livreddere er studerende eller har fast arbejde og skal nu tilbage på skolebænken eller til kontoret”, siger René Højer, programchef med ansvar for bade- og vandsikkerhed.