Home Nyheder Færre arrangementer i København

Færre arrangementer i København

0
SHARE

Sommeren i København betyder et hav af udendørs arrangementer til stor begejstring hos dem som elsker liv i gaden, men de påvirker trafikken og naboernes nattesøvn i negativ retning.

Derfor har Københavns Kommune nu lavet et nyt forskrift for udendørs arrangementer, så festlighederne ikke bliver en belastning, skriver politiken.dk.

”Der er steder i byen, som på Islands Brygge, i Nyhavn og på Højbro Plads, hvor beboere har været generet af mange arrangementer. Derfor har vi sat loft over antallet af arrangementer de steder”, siger Steffen Rasmussen, centerchef i Teknik- og Miljøforvaltningen.

For eksempel vil der kun være 20 musikarrangementsdage om året i Havneparken på Islands Brygge, hvor der sidste år var 26 dage med musik.

”Om et år vil vi evaluere forskriften for at se, om der er fundet en fornuftig balance mellem beboerne og arrangørerne”.

Ifølge Steffen Rasmussen skal der ikke være færre arrangementer i byen, men de bliver spredt ud til bydele, hvor der ikke er så mange arrangementer.

”Med forskriften sørger vi med arrangementspuljen for at prioritere støtte til bydele, hvor københavnerne gerne vil have flere arrangementer, så vi opnår en større spredning”.

Forskriften betyder også, at der vil være fokus på det tilladte lydniveau. Fremover skal arrangementer, der afholdes op til en hverdag, slutte klokken 22.