Home Nyheder Færgetrafik mellem USA og Cuba

Færgetrafik mellem USA og Cuba

0
SHARE

800px-SantiagoPeople_01Den engang så populære færgerute har været lukket i 52 år, men nu står amerikanske rederier i kø for at genåbne ruten. Allerede sidst på året kan det blive muligt at sejle med færge fra Florida til Cuba.

Det var den 8. februar 1963, daværende præsident John F. Kennedy benyttede det amerikanske handelsembargo til at sætte en stopper for færgetrafik mellem landene. Samtidig blev det forbudt amerikanerne at besøge det socialistiske Cuba, skriver travelreport.se.

Mindst et halvt dusin amerikanske virksomheder har nu meldt deres interesse for at starte færgetrafik mellem landene. CubaKat, baseret i Fort Lauderdale, er en af interessenterne og planlægger en 217 kilometer lang rute mellem Marathon Key i Florida og Havanna. Selskabets katamaran kan klare turen på fire timer med 190 passagerer og et antal biler. En returbillet skal koste 350 dollars.

Et andet selskab, United America, vil starte trafik fra havnene i Tampa, Miami og Fort Lauderdale og tilbyde ti timer lange overnatningssejladser med sovekabiner og eksklusive middage.