Home Nyheder Fredning kan bremse opførelse af Tivolitårn

Fredning kan bremse opførelse af Tivolitårn

0
SHARE

Tivolis planer om et hoteltårn vakler. En fredningssag om H.C. Andersen Slottet, som skal rives ned for at give plads til det omstridte tårn, vil inden for kort tid blive indledt, bekræfter Tivoli i en pressemeddelelse.
På sit møde i torsdags indstillede Det Særlige Bygningssyn under Kulturarvsstyrelsen den forreste del af slottet til fredning, mens resten af bygningen blev vurderet som bevaringsværdig.
Tivoli oplyser, at det ikke som normalt er Kulturarvsstyrelsen, der har foreslået at indstille bygningen til fredning, men Foreningen By og Land, der som den eneste forening har en lovfæstet ret til at få sine forslag til fredninger forelagt bygningssynet.
Hoteltårnet, der er tegnet af den anerkendte arkitekt Norman Foster, skal efter planen placeres i den del af haven, som ligger over for Rådhuspladsen. Efter en offentlig høringsperiode træffer Kulturarvsstyrelsen den endelige afgørelse om fredning. En afgørelse, der efterfølgende kan ankes til kulturminister Brian Mikkelsen (K).
Nyheden om bygningssynets indstilling kom bag på Lars Liebst, Tivolis administrerende direktør.
Projektet blev præsenteret i slutningen af 2006, og det over 100 meter høje tårn skal rumme dels hotel, dels et antal ejerlejligheder.
Reaktionerne på projektet har været blandede.

Skrevet af