Home Nyheder EU siger OK til tysk vej-afgift

EU siger OK til tysk vej-afgift

0
SHARE

autobahnTyskerne har fået godkendt sine planer om at indføre en vej-afgift – Maut – for udenlandske bilister, selv om afgiften i første omgang blev kendt ulovlig af EU. Nu har kommissionen ændret holdning, skriver FDM.

EUs transportkommissær, Violeta Belc, har på et møde med en tyske transportminister Alexander Dubrindt godkendt indførslen af en såkaldt Maut, hvor alle indtægter skal bruges på at forbedre infrastrukturen.

Maut rammer udlændinge, der vil benytte de tyske veje. Den vil derfor ramme de danskere, der vil sydpå i bil.

Det vides endnu ikke, hvornår afgiften træder i kraft, men den vil afhænge af, hvor miljøvenlig bilen er. Den skal betales via en ordning, hvor man betaler for 10 dage, en måned eller for et helt år.

Den rammer kun udenlandske bilister, hvilket i første omgang fik EU til at afvise forslaget. Vejskatten bliver modregnet i tyskernes ejerafgift. Det får den hollandske transportminister til at advare om, at man vil indbringe sagen for EU-domstolen, skriver ekstrabladet.dk.

”At man i EU-kommissionen er kommet på andre tanker og har godkendt den tyske Maut, undrer og ærgrer os. Men det ændrer ikke på, at vi i FDM fortsat mener, det strider mod princippet om fri bevægelighed. Som vi tidligere har påpeget, betaler udenlandske bilister allerede i dag mere end dobbelt så meget i brændstofafgifter, som deres slid på de tyske veje koster”, siger afdelingschef i FDM, Torben Lund Kudsk til FDM Nyheder.