Home Nyheder EU-Parlamentet forlænger klima-undtagelse for fly

EU-Parlamentet forlænger klima-undtagelse for fly

3
SHARE

Parlamentet vedtog onsdag en forlængelse af den klima-undtagelse, der gælder flyvninger til og fra lande uden for EU og undgår dermed kvoter og erstatningskøb for CO2 udslip frem til 2020.  

Forlængelsen sker mens man venter på at aftalen mellem 65 lande i den internationale luftfartsorganisation  ICAO skal træde i kraft.

Anledningen til den forlængede undtagelse er, at flyselskaber uden for EU ikke skal opnå konkurrencefordele.

Indtil videre omfattes kun flyvninger internt i EU af handelssystemet med CO2-kvoter, både for EU-baserede flyselskaber og andre selskaber.

Flyselskaber klimakompenserer deres udslip gennem køb af ’udslipskvoter’. Penge fra disse kvoter investeres i projekter, som reducerer udslip andre steder, for eksempel vedvarende energi.

3 COMMENTS

  1. Det er da helt hen i vejret, at de store der virkelig kan gøre noget ved den globale opvarmning, skal undtages! Det er ikke ligefrem motiverende for os almindelige borgere.

    • Udslip fra flytrafiken er helt ubetydelig, i forhold til biltrafiken og kul og oliefyrede kraftværker.

      • Udslip fra biltrafik, kul, olie, fly, køer, osv er ved at køre vores jordklode ud over kanten. Vi kan ikke bare sætte en stor skorsten på jorden og så udlede alt CO2 ud i rummet. Så noget skal gøres. Vi skal køre mindre i bil, mere i el bil. Lave energi via vind, vand og sol. Og vi skal flyve mindre… selvom vi gør alt sammen på en gang og meget hurtige end vi gør idag, er det store spørgsmål om det er nok… En ting er helt sikkert, at diskutere hvilken form for transport der forurener mindst gavner intet. Al form for transport forurener og bør derfor begrænses øjeblikkeligt til det absolut mest nødvendige…

Comments are closed.