Home Nyheder EU forsinker tysk vejskat

EU forsinker tysk vejskat

0
SHARE

autobahnBåde tyske og udenlandske bilister skulle oprindeligt betale vejskat fra 1. januar 2016, men de tyske bilister slipper tilsvarende billigere i vægtafgift.

Netop den forskel kan EU-Kommissionen ikke acceptere, og derfor har Tyskland fået to måneder til at justere i planerne for vejskatten. Hvis Tyskland ikke retter ind, er kommissionen indstillet på at sende sagen videre til EU-Domstolen.

Over for det står den tyske transportminister Alexander Dobrindt, der betragter Kommissionens holdning som forhalingstaktik, der skal udsætte vejskatten. Han betragter rabatten til de tyske bilister som et rent tysk anliggende, der ikke har noget med EU at gøre, skriver finans.dk.

Herhjemme har FDM flere gange givet udtryk for, at de tyske planer diskriminerer udenlandske bilister: ”Som vi vurderer sagen, bliver vejskatten ikke gennemført i den nuværende tyske regeringsperiode. Kansler Angela Merkel vil næppe pålægge de tyske bilister yderligere udgifter. Om Tyskland så senere vil indføre en vejskat må tiden vise”, siger Torben Lund Kudsk, afdelingschef i FDMs politisk-økonomiske sekretariat.

Den tyske model for vejskat opererer med tre muligheder: Et 10-dages kort til 5-15 Euro efter bilens brændstofforbrug, et to-måneders kort til 16-30 Euro også udregnet efter brændstofforbrug og et årskort med en maksimumpris på 130 Euro.