Home Nyheder EU-domstolen siger ja til bagagegebyr

EU-domstolen siger ja til bagagegebyr

0
SHARE

Vueling A320Lavprisselskaber har fået OK fra EU-domstolen til at fortsætte sin politik med at kræve gebyr for indskrevet bagage, som er stærkt medvirkende til at styrke selskabernes indtjening.

EUs Luxembourg-baserede domstol fastslår, at gebyret, der opkræves for indskrevet bagage er i orden, hvorved EU-domstolen afviser en dom fra en spansk domstol, som gav kunden medhold i, at Vueling ikke måtte opkræve kuffert-gebyr.

“Spansk lov kræver, at flyselskaberne medbringer indtjekket bagage uden ekstra betaling, men det er i strid med EUs lovgivning”, lyder det fra EU-domstolen.

“Behandling og lastning af indskrevet bagage medfører formentlig ekstra omkostninger for flyselskabet, hvilket ikke gælder for håndbagage. Hertil kommer, at flyselskabets ansvar for eventuel beskadigelse af indskrevet bagage er større end for håndbagagen”.

Vueling-sagen udspringer af en klage fra en passager, der var utilfreds med at betale 40 Euro for at indskrive to stykker bagage på ruten fra La Coruna til Amsterdam for fire år siden.

De spanske forbrugermyndigheder var enige med passageren og idømte Vueling en bøde på 3.000 Euro, men en spansk domstol bad herefter EU-domstolen om at dømme i sagen for at afgøre om der var overensstemmelse mellem EU og spansk lovgivning.