Home Nyheder eTRAVELi køber Travelstart Europa

eTRAVELi køber Travelstart Europa

0
SHARE

Internetrejsebureaukoncernen European Travel Interactive (eTRAVELi) fortsætter med at ekspandere på det nordiske marked og åbner for videre konsolidering i Europa. Koncernen styrker sin portefølje ved at købe en af de store konkurrenter, Travelstart Europa. Efter opkøbet venter koncernen at sælge rejser for SEK 5 milliarder i 2010.

 

Travelstart er repræsenteret i alle nordiske lande. Forud for erhvervelsen af Travelstart ligger et køb af Gotogate.no og Flybillet.dk i 2009. Siden eTRAVELi blev grundlagt, har virksomheden arbejdet med konsolidering af det nordiske rejsemarked. Man har opbygget en skalerbar teknisk platform og en effektiv organisation, der bevirker, at virksomheden er velegnet som konsolideringsplatform. Ifølge adm. direktør hos eTRAVELi, Ralph Axelson, er der stor synergi og volumen inden for dette segment, og det ønsker virksomheden at udnytte.

 

”Det føles fantastisk spændende at have købt Travelstart. Virksomheden er en af pionererne på det nordiske online-marked, hvorfra størstedelen af omsætningen kommer. Det er et stærkt varemærke, der er velkendt blandt forbrugerne. Købet af Travelstart styrker vores markedsposition i en branche, hvor konkurrencen er benhård”, siger Ralph Axelson.

 

Med opkøbet af Travelstart er eTRAVELi nu et af de største online rejsebureauer i Norden. Koncernen er efter opkøbet også en af de største aktører i inden for e-handel i Norden. Også i 2009 klarede koncernen sig godt, idet eTRAVELi leverede sit bedste resultat nogensinde med EBITDA på ca. SEK 90 mio., mod en EBITDA på SEK 46 mio. i 2008. I eTRAVELi’s portefølje indgår desuden: Seat24, Supersaver, Flygvaruhuset, Gotogate.no og Flybillet.dk.

Skrevet af Flemming Juul