Home Nyheder Enige flyselskaber klager til minister

Enige flyselskaber klager til minister

0
SHARE

De fire direktører hævder, at skattens negative indflydelse på den britiske økonomi er større end de indtægter, den giver staten. Opfordringen er sendt i et brev til ministeren og heri sammenligner Carolyn McCall fra easyJet, Willie Walsh fra IAG, Michael O’Leary fra Ryanair og Steve Ridgway fra Virgin Atlantic situationen i Storbritannien med det, der skete i Holland i 2008/2009, hvor man indførte en lignende skat. I Holland afskaffede man skatten efter et år, da en undersøgelse viste, at dens negative effekt var omtrent fire gange større end indtægterne fra skatten.

 

Brevet fremhæver, at passagertallet i britiske lufthavne er faldet de seneste tre år til et niveau under 2004-tallene. I 2010 var der 7,4 millioner færre passagerer i Storbritannien, mens antallet af passagerer, der anvendte andre europæiske lufthavne, steg med 66,3 millioner.

 

Finansministeren opfordres til at få udarbejdet en uafhængig rapport om den reelle økonomiske betydning af passagerskatten i Storbritannien. Passagerskatten blev fordoblet i 2007 og er øget igen de seneste to år til de højeste passagerskatter i verden.

Skrevet af Flemming Juul